Bezoek Koningin Emmaschool

Juf Monique heeft onze imkervereniging uitgenodigd om op de Koningin Emmaschool in Bussum langs te komen. Er was daar een project over insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder. Als afsluiting van het project zouden ze het leuk vinden om eens een echte imker te zien!

Op 1 juni is Dirk er langs gegaan om wat meer over de bijen te vertellen. Voor dat soort gelegenheden hebben we nog een mooie klassieke schoolplaat en een heleboel imkerpakken om te passen (spannend!).
De beroker hebben we later ook nog even op het schoolplein aangestoken (niet in de klas, dat is wat minder fijn in verband met de brandmelders / sprinkler) en als klap op de vuurpijl waren er ook nog echte (levende!) bijen te bewonderen! Er een klein show-kastje met bijen (en een echte koningin!) aanwezig.


Met dank aan Dick en Lea die dit prachtige kastje ter beschikking stelden. De bijen gedroegen zich voortreffelijk en de koningin was zo vriendelijk om goed-zichtbaar in het midden te blijven zitten zodat alle kinderen de koningin goed konden bekijken. 

Dank aan de koningin Emmaschool voor de warme ontvangst en hun interesse in bijen!

Back to top