Over ons en onze Vereniging

Onze vereniging is een van de oudere imkerverenigingen van Nederland; we bestaan sinds 1918. We zijn onderdeel van de grote landelijke Nederlandse Bijenhoudersvereniging NBV. De laatste jaren is onze vereniging flink gegroeid, op dit moment hebben we zo'n 100 leden.

DEPOT artikelen

Informatie over ons depot van imkerbenodigdheden, locatie het Bijenhuisje op de Huizerweg 49H in Bussum. Elke zaterdag in het seizoen open van 10.00 tot 11.30 uur.

Let op, in verband met corona maatregelen geldt de volgende procedure: graag vooraf bij Lea de spullen bestellen () en vooraf via de bank betalen. In overleg met Lea krijg je dan een tijdslot waarin je de spullen op kan komen halen.

Verder hebben we in het Bijenhuisje een looproute; via de normale voordeur kun je naar binnen, en via de zijdeur kun je veilig naar buiten zonder op de volgende bezoeker te botsen.

We zetten de koffie en thee buiten klaar zodat in de bijentuin op veilige afstand bijgepraat kan worden.

Met dank aan onze sponsors!

Wij zijn onze sponsors erg dankbaar, door hun hulp kunnen we lezingen geven op scholen, onze bijentuin open stellen voor voorlichtingsdagen en investeren in het in stand houden van de bijenpopulatie in het Gooi.

Reservering slingerruimte, handslinger en wassmelter

We hebben een pracht van een slingerruimte die voor leden en donateurs te huren is. Daarnaast hebben we een handslinger, raatpers en wassmelter die mee naar huis genomen mogen worden voor gebruik daar.