Geslaagde Bijen en Natuurmarkt met veel bezoekers

Afgelopen zaterdag, 19 september is de 38e Bijen en Natuurmarkt gehouden. Al sinds de jaren ’70 wordt op de derde zaterdag van september de Bijentuin van de Imkervereniging Bussum omgetoverd tot een dagmarkt. 

De belangstelling was dit jaar erg groot; ruim 1100 bezoekers over de gehele dag. Het weer werkte ook erg goed mee, precies bij de opening van de markt om 10:00 stopte de regen.

Bij het honingkraam zijn dit jaar honderden potjes verkocht; er was een hele ruime selectie van zowel lokale honing uit Huizen, Bussum, Naarden en Blaricum als ook speciale honing zoals de springbalsemien uit de Biesbos en de Acacia uit Italië. Verder ook mooie crème honing die reeds eind van de ochtend uitverkocht was.Er waren diverse bijenvolken demonstratiekasten geplaatst en ter plekke is ook honing geslingerd.

Verder waren er tientallen biologisch, of natuurgerichte marktkramen. Voor de aanschaf van imkermaterialen, biologische kaas, heerlijke jam, vilt artikelen, olijfolie en honingwafels waren de bezoekers als altijd aan het goede adres. 

Voor de kinderen was er een glazen bijenkast waarin de bijenkoningin gezocht kon worden en een mini-kinderboerderij met leuke jonge konijntjes en cavia’s.Al met al een erg geslaagde dag met een flinke opkomst, prima weer en veel blije gezichten! 

 

Back to top