Jubileum honingbier

In het kader van het jubileumjaar hebben we een echt honingbier laten brouwen. 22 augustus kwam het binnen en sindsdien vliegen de kratjes de deur uit!

Nog wat leuke achtergronden van het bier: we hebben voor het bier gemaakt met lindebloesem honing uit de leskasten waarmee we ook de basiscursus geven. Daarna is door de Gooimeer Brouwerij (https://www.gooimeerbrouwerij.nl/) het bier gebrouwen. Hieronder een sfeer impressie hoe het bier tot stand is gekomen.

Voorbespreking met de cursisten voor de les:

Honingbier 1

Het slingeren van de honing die geoogst is:

Honingbier 2

Het storten van de mout:

Honingbier 3

Toevoegen van de hop:

Honingbier 4

Het legen van de filterkuip:

Honingbier 5

Overpompen van de wort:

Honingbier 6

Verwerking in de gisttank….

Honingbier 7

…en het eindresultaat!

Honingbier 8

Proost!

 

 

 

 

 

Back to top