Bezoek aan De Traay

Op 12 oktober hebben we een memorabel bezoek aan De Traay gebracht; zo verwerk je dus honing als je echt heeeel erg veel honing te verkopen hebt!

Het balletje voor dit bezoek begon in 2017 te rollen toen Theo Vulink de drachtplanten cursus bij ons gaf. Theo komt uit Lelystad en heeft de juiste ingang bij De Traay om ons te introduceren. Veel rondleidingen geeft De Traay niet, heel bijzonder dus dat we dit kijkje in de keuken van de grootste honingverwerker van Nederland mochten nemen.

Naast honing begint cosmetica op basis van bijenproducten een steeds grotere rol te spelen. Voor ons als imkers ook een gedeeltelijk bekend terrein, denk maar aan de workshop honingproducten die vorig jaar door Liesbeth en Lydeke gegeven werd.

De rondleiding werd gegeven door Wim, verkoper buitendienst en Wouter, directeur-eigenaar met assistentie van een aantal medewerkers. Zo bijzonder dat deze tijd voor ons werd vrijgemaakt, in totaal duurde het hele bezoek 3 uur (!). Daarbij hebben we uitgebreid kennis gemaakt met de productie faciliteiten (van honing uit hele grote vaten tot honing in het potje), het laboratorium waar de kwaliteit tot in detail gecontroleerd wordt, een uitgebreide honingproeverij met ruim 20 soorten honing en als laatste waren we ook welkom op de bijenstand van Wouter zelf.

Aan het eind van het bezoek kregen we nog een leuke 'goodiebag' met diverse producten uit het assortiment van De Traay (top!).

Een heel bijzonder bezoek, dank aan De Traay voor het warme welkom en de indrukwekkende rondleiding!

BezoekDeTraay

Back to top